Saturday 14 September 2013

Poletje v Podlipi in Smrečju 2013

V poletnih dneh se v naših vasicah dogaja veliko stvari...Nekateri gredo na morje, drugi v hribe tretji se kopajo v domačem bazenih, katerih v Podlipi in Smrečju ne manjka.

Veselica v Podlipi in Smrečju

Vsako leto prostovolnjo gasilsko društvo Podlipa - Smrečje organizira gasilsko veselico. Letošnja je potekala kot vsako leto prvo soboto v avgustu torej 03.08.2013. Na veselico so nas zabavali ansamel Javor, bil je bogat srečelov, veliko hrane in pijače. Gasilci so bili z veselico zelo zadovolnji.
 

Tekma LEDIK - OŽENJENI in VETERANI - MRAVLJINČKI

Vsako leto po veselici, se v nedeljo zjutraj ob 9h zberejo vaščani na tradicionalni tekmi. Dolga tradicija spremlja tekmo med Ledikom (neoženjenimi) in oženjenimi, medtem ko vetereni proti mravljinčkom( 7,8,9 razrad osnovne šole) igrajo samo 3 leta. Kot vsako leto so zamagali LEDIK in VETERANI. Po tekmah so sledili še turnirji v balinanju in balinčkanju.


(Slika lanske tekme VETERANI - MRAVLJINČKI)

Srečanje harmonikašev in ostalih glasbenikov

V nedeljo 01.09.2013 je gostilna Jurca, po domače pri Vrtnarju priredila srečanje harmonikašev. Program je povezoval Janez Cankar. Vrstili so se nastopi harmonik, trobent in manjših ansablov. Vsak nastopajoč je dobil majico, ki jo je podarila gostilna. Tudi za igre je bilo poskrbljeno, saj so domačini pripravili roleto. ob 19h so vsi nastopajoči skupaj zaigrali še "narodnozabavno himno" Na Golici.

http://www.podlipa-smrecje.si/Objects/Galleries/10/20120902_18-58-54.jpg 
(Srečanje harmonikašev 2012)

Podlipski oz. Vrtanarjev tek

V soboto 07.09.2013 so se vsi športniki z naših vasi in ostali iz drugih krajev zbrali na že tradicionalnem Podlipskem teku. Najmlajši do 1. razreda so tekli na progi 250m, Starejši do 1. letnika na 1km in najstarejši na 5km. Po teku je ob 20h zvečer poleg košarke Slovenija - Gruzija potekal še turnir v malem nogometu.

 


No comments:

Post a Comment